Reference

Přemístění haly pro OTV a zřízení integrovaného pracoviště OTV a ST v rámci OŘ

7

Název akce: Přemístění haly pro OTV a zřízení integrovaného pracoviště OTV a ST v rámci OŘ
Číslo zakázky: 1060
Kategorie: Demolice, Novostavba, Rekonstrukce
Místo: Praha
Zahájení: leden 2023
Dokončení: březen 2024
Investor: Správa železnic

Popis realizace:

Naší společností KOSTKA stav s.r.o. byly provedeny rozsáhlé stavební práce na zakázce spočívající v demolici a následné nové výstavbě haly pro OTV za více než 50 mil. Kč, ve spolupráci s EDIKT a.s. Součástí prací bylo i zřízení integrovaného pracoviště OTV a ST v rámci OŘ.

Pro výstavbu haly pro kolejová vozidla s délkou 63,38 m a šířkou 13,75 m bylo stěžejní umožnění odstavování kolejového jeřábu délky 20 m a zřízení manipulační koleje. Před halou tak bylo vytvořeno také nové kolejiště, které bylo napojeno do stávajících manipulačních kolejí v ŽST Libeň. K hale byla také přistavěna administrativní budova, sloužící jako zázemí pro jednotlivé správy.

Hala byla navržena jako jednolodní se dvěma kolejemi. Hala obsahuje železobetonový nosný skelet. Obvodový plášť haly je tvořen nosným zdivem z dutinových cihel na bázi keramického střepu s integrovanou tepelnou izolací tl. 300 mm, které bylo ošetřeno tepelnou izolací, vnější termo omítkou se síťovinou a vnitřní sádrovou omítkou se síťovinou. V prostoru dílen pak štukovou omítkou s jádrem. Zastřešení bylo realizováno pomocí ocelových příhradových vazníků, na které byl umístěn střešní plášť z trapézového plechu, parotěsné izolace, tepelné izolace a třemi vrstvami povlakové hydroizolace. Pro maximální dosažení přirozeného osvětlení byl v hřebenu střechy instalován světlík z ocelové zárubně a s výplní z bezpečnostního skla. V hale pod částí každé koleje byla také vybudována montážní jáma pro potřeby základní prohlídky vozidel. Obě jámy mají vysychající spádoviště a sběrnou jímku 1000 l.

Administrativní objekt ST OŘ a OTV OŘ byl navržen jako dvoupatrový, sloužící pro nové zázemí zaměstnanců namísto demolovaného objektu. Obvodový plášť objektu je tvořen pomocí nosného zdiva z dutinových cihel na bázi keramického střepu tl. 440 mm. Stropní a střešní vodorovná konstrukce byla zhotovena z předpjatých dutinových panelů á spádovaná teplenou izolací do okapového žlabu na fasádě objektu. V 1NP se nacházejí dílny, sklady, úklidová místnost, toaleta a technická místnost. Ve 2NP je pak umístěno několik kanceláří, denní místnost, odpočinková místnost, sociální zázemí, aj. pro cca 40-50 zaměstnanců.

 

 

bazén kolovraty
bazén kolovraty
bazén kolovraty
bazén kolovraty
Reference

Fotky z realizace

7